KookJij

Traag gegaard buikspek (van Den Elshorst)

Al heel lang wilde ik dit een keer maken maar altijd was er wel 1 factor die niet klopte, want je moet a. een mooi stuk buikspek hebben, b. een goed recept, c. tijd genoeg, d. tijd van het jaar (je gaat niet de oven zolang aanzetten als het buiten meer dan 30 graden is). Deze keer klopte alles, dus aan de slag.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Brabants Dagblad
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traag gegaard buikspek (van Den Elshorst) te bereiden

  1. Snijd op dag 1 het vet kruislings in en bestrooi met zout, peper, gember, koriander, knoflook en kerriepoeder. Masseer het aan beide kanten goed in. Leg in een ovenschaal en zet afgedekt een nacht in de koeling.
  2. Schenk er op dag 2 een glas whisky bij en zet de schaal 1,5 uur in de oven op 150 graden. Leg het vlees met de vetkant naar boven.
  3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Smeer de vetkant van het buikspek in met honing en schenk er de rest van de whisky over. 
  4. Plaats nog 15-20 minuten terug in de oven en laat het vet krokant worden. 
  5. Snijd in plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst