Recept
« Terug naar recepten
Cake-bonbons
PT60M
Cake-bonbons
Een heerlijk cake-bonbons recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
48 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Bakerella
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake-bonbons te bereiden
Maak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat volledig afkoelen.
Verkruimel de cake boven een grote kom, zorg dat er geen grote brokken meer in zitten.
Voeg de glazuur toe en meng met de bolle kant een lepel goed door de cakekruimels tot een smeuiige massa.
Draai met de hand bolletjes van het cakemengsel met een doorsnee van ± 3 cm (net als gehaktballetjes draaien), of gebruik een mini-ijsschep. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Dek de balletjes af met folie en zet enkele uren in de koelkast of 15 minuten in de diepvries. Totdat de balletjes stevig zijn (maar niet bevroren).
Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal steeds een deel van de balletjes uit de koelkast (zet de balletjes die je niet gebruikt ook in de koelkast als je ze in de vriezer hebt gezet). Haal ze een voor een door de chocolade heen, laat overtollige chocolade even afdruipen en leg het balletje weer op bakpapier om uit te harden.
Werk zo alle balletjes (ook die uit de koelkast) af. Je kunt ze daarna ook nog decoreren met bijvoorbeeld chocolade of glazuur.
Verkruimel de cake boven een grote kom, zorg dat er geen grote brokken meer in zitten.
Voeg de glazuur toe en meng met de bolle kant een lepel goed door de cakekruimels tot een smeuiige massa.
Draai met de hand bolletjes van het cakemengsel met een doorsnee van ± 3 cm (net als gehaktballetjes draaien), of gebruik een mini-ijsschep. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Dek de balletjes af met folie en zet enkele uren in de koelkast of 15 minuten in de diepvries. Totdat de balletjes stevig zijn (maar niet bevroren).
Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal steeds een deel van de balletjes uit de koelkast (zet de balletjes die je niet gebruikt ook in de koelkast als je ze in de vriezer hebt gezet). Haal ze een voor een door de chocolade heen, laat overtollige chocolade even afdruipen en leg het balletje weer op bakpapier om uit te harden.
Werk zo alle balletjes (ook die uit de koelkast) af. Je kunt ze daarna ook nog decoreren met bijvoorbeeld chocolade of glazuur.
Mijn kookverhaal (L Broers)
Superleuk en verrassend om te presenteren aan visite!
fabita zegt: