Recept
« Terug naar recepten
Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello
PT60M
Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello
Een heerlijk cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello te bereiden
Oven voorverwarmen op 170°C.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen, de limoncello toevoegen, meng dit nogmaals goed.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm, de helft van het deeg in de bakvorm, grof gesneden rabarber erop verdelen samen met 1 soeplepel candijsuiker erover strooien.
Verdeel evenzeer de helft van de grof gesneden appel erover, vervolgens de rest van het deeg. Verdeel de rest van de appel en enkele blokjes rabarber over het deeg en bestrooi met 2 eetlepels candijsuiker.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen, de limoncello toevoegen, meng dit nogmaals goed.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm, de helft van het deeg in de bakvorm, grof gesneden rabarber erop verdelen samen met 1 soeplepel candijsuiker erover strooien.
Verdeel evenzeer de helft van de grof gesneden appel erover, vervolgens de rest van het deeg. Verdeel de rest van de appel en enkele blokjes rabarber over het deeg en bestrooi met 2 eetlepels candijsuiker.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: