KookJij

Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello

Een heerlijk cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake met appel en rabarber met een scheutje limoncello te bereiden

Oven voorverwarmen op 170°C.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen, de limoncello toevoegen, meng dit nogmaals goed.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm, de helft van het deeg in de bakvorm, grof gesneden rabarber erop verdelen samen met 1 soeplepel candijsuiker erover strooien.
Verdeel evenzeer de helft van de grof gesneden appel erover, vervolgens de rest van het deeg. Verdeel de rest van de appel en enkele blokjes rabarber over het deeg en bestrooi met 2 eetlepels candijsuiker.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo miapost, zeker lekker zonder de limoncello maar altijd het proberen waard.Groetjes van ons 3tjes :);):p
miapost

miapost zegt:
Net zo lekker zonder de limoncello,
iedereen verrukt, ook zonder.
derbyke

derbyke zegt:
:);):p
Anna

Anna zegt:
Wat een super feestcakeje! ;):D:p