Recept
« Terug naar recepten
Calzone met shoarma
PT60M
Calzone met shoarma
Een heerlijk calzone met shoarma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calzone met shoarma te bereiden
-De filetlapjes in dunne reepjes snijden en daarna in stukjes van 2 cm.
-De shoarmakruiden erbij doen met de knoflook en 2 eetlepels kaneel.
-Met de handen alles goed door elkaar "kneden" zodat alle kruiden goed verdeelt zijn.
-Even wegzetten en intussen het pizzadeeg maken zoals vermeld op de verpakking.
-Het deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot 4 cirkels.
-De reepjes vlees in een pan aanbakken en de paprika erbij doen, alles gaar bakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen, samen met het blikje tomatenpuree, goed doorroeren en even laten pruttelen.
-De mozzarella in kleine blokjes snijden.
-Van het vuur af de mozzarella en de koriander erdoor roeren en dit mengsel verdelen over de 4 cirkels deeg.
-De uienringen erover verdelen en de cirkels dubbel klappen, de randen met een beetje water goed dichtvouwen.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C voor 20 minuten, dan de geraspte kaas erover en verder bakken voor ongeveer 20 minuten, tot ze mooi lichtbruin zijn en de kaas gesmolten.
-De shoarmakruiden erbij doen met de knoflook en 2 eetlepels kaneel.
-Met de handen alles goed door elkaar "kneden" zodat alle kruiden goed verdeelt zijn.
-Even wegzetten en intussen het pizzadeeg maken zoals vermeld op de verpakking.
-Het deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot 4 cirkels.
-De reepjes vlees in een pan aanbakken en de paprika erbij doen, alles gaar bakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen, samen met het blikje tomatenpuree, goed doorroeren en even laten pruttelen.
-De mozzarella in kleine blokjes snijden.
-Van het vuur af de mozzarella en de koriander erdoor roeren en dit mengsel verdelen over de 4 cirkels deeg.
-De uienringen erover verdelen en de cirkels dubbel klappen, de randen met een beetje water goed dichtvouwen.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C voor 20 minuten, dan de geraspte kaas erover en verder bakken voor ongeveer 20 minuten, tot ze mooi lichtbruin zijn en de kaas gesmolten.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Lekker met een salade van sla en komkommer.
apu zegt: