Lekker met een tomatensalade:
4 tomaten
1 dikke ui in ringetjes
een handvol verse basilicum
een beetje olijfolie en wat verse peper en zout
goed mengen en tijdens de oventijd in de koelkast laten trekken
Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni alla Niek
PT150M
Cannelloni alla Niek
Een heerlijk cannelloni alla niek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni alla Niek te bereiden
-De uien zachtjes bakken tot ze glazig zijn.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorwarmen.
-Het gehakt erbij doen en blijven roeren tot het verkruimeld is.
-De wijn en laurier, bouillonblokjes, knoflook, peper, zout en tomatenpuree erbij doen.
-Goed doorroeren en het vuur zacht zetten, deksel op de pan en ruim een uur zachtjes laten pruttelen.
-Na het uur de deksel van de pan afnemen en de saus wat laten inkoken.
-Laurier verwijderen en de mozzarella erboven verkruimelen en blijven roeren tot deze gesmolten is.
-De spinazie in 1x in de saus doen samen met 1 eetlepel oregano en goed doorroeren en de pan meteen van het vuur afnemen.
-In een ovenschotel 1 voor 1 op ieder lasagnevel een flinke schep saus doen en oprollen, zo dat de naden net sluiten.
-de rolletjes met de naad naar onder draaien
-De kaas erover verdelen en nog een beetje oregano erover strooien.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorwarmen.
-Het gehakt erbij doen en blijven roeren tot het verkruimeld is.
-De wijn en laurier, bouillonblokjes, knoflook, peper, zout en tomatenpuree erbij doen.
-Goed doorroeren en het vuur zacht zetten, deksel op de pan en ruim een uur zachtjes laten pruttelen.
-Na het uur de deksel van de pan afnemen en de saus wat laten inkoken.
-Laurier verwijderen en de mozzarella erboven verkruimelen en blijven roeren tot deze gesmolten is.
-De spinazie in 1x in de saus doen samen met 1 eetlepel oregano en goed doorroeren en de pan meteen van het vuur afnemen.
-In een ovenschotel 1 voor 1 op ieder lasagnevel een flinke schep saus doen en oprollen, zo dat de naden net sluiten.
-de rolletjes met de naad naar onder draaien
-De kaas erover verdelen en nog een beetje oregano erover strooien.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.