KookJij

Cannelloni met Ricotta en Kip

Een heerlijk cannelloni met ricotta en kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met Ricotta en Kip te bereiden

1).Kook de lasagna vellen al dente en zet even weg
2).Laat de uien en de knoflook zacht en glazig worden in een ant-aanbak pan
3).Voeg de gemalen kip toe en laat het kippenvlees geheel wit worden en laat dan in de pan afkoelen.
4).Breng het kippenmengsel over in een kom en meng met de ricotta en zorg voor een homogeen mengsel.
5).Voeg de nootmuskaat toe (eventueel vermeerderen tot 5 cc) en breng verder op smaak met peper en zout.
6).Verdeel het ricotta-kip-mengsel in 8 gelijke delen en verdeel dat over de lasagna vellen.
7).Maak mooie rollen van vulling in lasagnavellen.
8).Smeer een ovenschaal in met olie en bedek de bodem met de helft van de pasta-saus.
9).Vlei daarop de lasagna rollen en giet daarover de andere helft van de pasta saus.
10).Bedek met de geraspte Parmezaan en schuif de ovenschaal voor 40 minuten in de oven

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef de lasagna rollen met een gemixte salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Jan, ga ik maken. Ben gek op canelloni recepten. Groet Dank Hans:);):p