Ik was verbaasd over de hoeveelheid calorieen die erin gaan, maar het ging om de smaak en dat beviel prima. (mijn eerste zelfgemaakte ijsje!)
.
Recept
« Terug naar recepten
Cappuccino-ijs
PT60M
Cappuccino-ijs
Een heerlijk cappuccino-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept uit gebruiksaanwijzing ijsmachine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappuccino-ijs te bereiden
Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Voeg toe de cappuccino of koffie.
Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengsel.
Het mengsel gaat vervolgens 30 à 40 minuten in de ijsmachine.
Plaats het geheel, na de bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Voeg toe de cappuccino of koffie.
Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengsel.
Het mengsel gaat vervolgens 30 à 40 minuten in de ijsmachine.
Plaats het geheel, na de bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.