Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom
PT60M
Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom
Ik had stoofpeertjes gemaakt met zoete witte wijn. Het sap was lekker stroperig geworden door het inkoken. Ideaal dus om voor een nagerecht te gebruiken. Nou ben ik zelf niet zo`n zoetekauw en meestal heb ik dan ook niet zoveel zin om urenlang in de keuken te staan om een moeilijk nagerecht te maken. Echter hier zag ik een kans om mijn gezinsleden te verblijden. Als je de stoofpeertjes eenmaal hebt gekookt is het verder dus een fluitje van een cent. Het grote voordeel is dus dat je met niet al teveel moeite een heerlijk dessert op tafel kunt toveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom te bereiden
- Zet de peertjes rechtop in een pan, schenk de fles wijn erbij (de peertjes moeten onder staan, vul zonodig bij met een beetje water), breng ze aan de kook, voeg de suiker, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en het citroensap toe, laat dit op een klein pitje 45 minuten tot een uur zachtjes koken, het kookvocht dikt dan in tot een mooie stroperige saus.
- Schep enkele lepels ingedikt sap op een dessertbordje.
- Schik de peer, bol ijs en de slagroom erop, schep er een lepel boerenjongens bij en garneer met een paar blaadjes munt (zie foto).