Recept
« Terug naar recepten
Witte glühwein
PT30M
Witte glühwein
Mijn eerste kennismaking met witte glühwein was in München op de kerstmarkt. Het smaakte zo overheerlijk dat ik het thuis ook wilde maken.
Een beetje inspiratie van internet, een beetje fantasie en met wat ik in
huis had, heb ik dit heerlijke drankje gebrouwen. En eerlijk gezegd smaakte het nog lekkerder dan die op de kerstmarkt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dranken - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Beetje van internet en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte glühwein te bereiden
- Snij het vanillestokje overlangs doormidden, boen de sinaasappel en citroen goed schoon, schil ze beiden en zorg dat
- er zo weinig mogelijk wit aan zit, pers de sinaasappel en citroen uit.
- Doe de wijn, sinaasappel- en citroensap, vanillestokje, steranijs, kaneelstokje, kruidnagel en honing in de pan en laat dit een half uur (mag ook langer) op ongeveer 65 graden trekken De temperatuur mag in geen geval hoger dan 70 graden zijn, Roer af en toe door.
- Giet de glühwein door een vergiet.
- Serveer eventueel wat boerenjongens op brandewijn erin.