Recept
« Terug naar recepten
Cappucino-chocolademousse
PT20M
Cappucino-chocolademousse
Een heerlijk cappucino-chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappucino-chocolademousse te bereiden
Smelt de chocolade au-bain-marie.Klop de eiwitten halfstijf,voeg de suiker in gedeelten toe en klop de eiwitten heel stijf.Roer de eierdooiers en 3 eetlepels slagroom door de chocolade.Spatel er daarna de eiwitten door.verdeel het mengsel over 6 cappucinokopjes en laat de mousse 3 uur in de koelkast opstijven.Los de poederkoffie op in 2 eetlepels water.Klop de rest van de slagroom lobbig en voeg de koffie toe.Schenk de koffieroom over de chocolademousse en bestrooi met cacao.
Catharina zegt: