KookJij

Cappucino-chocolademousse

Een heerlijk cappucino-chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cappucino-chocolademousse te bereiden

Smelt de chocolade au-bain-marie.Klop de eiwitten halfstijf,voeg de suiker in gedeelten toe en klop de eiwitten heel stijf.Roer de eierdooiers en 3 eetlepels slagroom door de chocolade.Spatel er daarna de eiwitten door.verdeel het mengsel over 6 cappucinokopjes en laat de mousse 3 uur in de koelkast opstijven.Los de poederkoffie op in 2 eetlepels water.Klop de rest van de slagroom lobbig en voeg de koffie toe.Schenk de koffieroom over de chocolademousse en bestrooi met cacao.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Catharina

Catharina zegt:
Ik maak het recept al sinds 2006 uit Libelle Feestkoken. Verrukkelijk!:p
kimberley

kimberley zegt:
Ik wil dit recept graag uit proberen, maar ik vroeg me af wat je met koffie poeder bedoelt. Bedoel je daarmee poeder van cappuchino of van gewoon echte koffie ?