Leg de carbonaadjes op de borden en bedruppel met de saus.
Geef er rijst of purée bij met haricots verts bv.
Recept
« Terug naar recepten
Carbonaadjes met een Gember-Sinaasappelsaus
PT30M
Carbonaadjes met een Gember-Sinaasappelsaus
Een heerlijk carbonaadjes met een gember-sinaasappelsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carbonaadjes met een Gember-Sinaasappelsaus te bereiden
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak daarin de carbonaadjes gedurende 4 minuten aan elke zijde.
2).Haal de carbonaadjes uit de pan, gooi het bakvet weg en veeg de pan goed schoon met keukenpapier.
3).Maak een mengsel van de ketjap, mosterd, maple syrup, gemberrasp, sinaasappelsap en knoflook.
4).Doe het vlees weer terug in de pan en overgiet met het ketjap-mengsel.
5).Breng snel aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het vlees nog eens 5 minuten op elke zijde nasudderen.
2).Haal de carbonaadjes uit de pan, gooi het bakvet weg en veeg de pan goed schoon met keukenpapier.
3).Maak een mengsel van de ketjap, mosterd, maple syrup, gemberrasp, sinaasappelsap en knoflook.
4).Doe het vlees weer terug in de pan en overgiet met het ketjap-mengsel.
5).Breng snel aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het vlees nog eens 5 minuten op elke zijde nasudderen.