KookJij

Carne con Chili (ipv Chili con Carne)

Een heerlijk carne con chili (ipv chili con carne) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Chili
Keuken: Amerikaanse
Bron: HdV (en gejat van Jamie, vrnl van mezelf)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carne con Chili (ipv Chili con Carne) te bereiden

Pureer en bak de fijngemaakte uien, knoflook, paprika en spekblokjes tot zacht in olijfolie.
Voeg chilipeper, verse peper en beetje zout toe.
Doe de stukjes zongedroogde tomaten tesamen met de tomaten uit blik en het kaneelstokje erbij.
Voeg de overige kruiden toe.
Breng met deksel, afgedekt, 1.5 uur aan de kook, laat zachtjes sudderen.
Voeg de kidney bonen na 1 uur toe.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Het heet eigenlijk Carne con Chili, ipv Chili con carne.
In zuid amerika zijn er wedstrijden wie de lekkerste chili kookt.
Het gaat zelfs zover dat famous restaurants, hun chili op chemisch/ moleculair niveau laten analyseren. (echt!!)
Mijn chili is wat eenvoudiger, mbv van vrienden gemaakt, maar daardoor niet minder lekker hoop ik.
Het is een soort cult daar en toch heel interessant.
Ik hoop dat je tegen 'heet' kunt.



Heb nog nooit Chili met kaas gezien, voor mij OK

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hè, dan slaap ik vannacht weer goed. ;):D
Fijn (en vooral lekker)weekend!
hns

hns zegt:
Nee Liske, ik heb dat NOOIT zo opgevat.
Ik vind het juist FIJN om met mensen te dealen die hun EIGEN mening hebben.
Ben alleen nooit zo SNEL verlost van de gedachte dat het ook anders kan. Ik waardeer datgene wat je uit!! Echt :):):):):)
groeten Hans
Liske

Liske zegt:
Hans, ik heb absoluut geen kritiek op jou persoonlijk! Dat van die soep: ik vind zelfgemaakt gewoon veel lekkerder dan uit pak of blik, dat is me veel te gezouten (ik heb hoge bloeddruk)en er zit vaak zo'n chemisch smaakje aan. Ik vind het juist leuk dat jij zo bevlogen bent, zie het a.u.b. niet als kritiek!:(
hns

hns zegt:
ik kan bijna niet stoppen: er zijn zoveel kleurrijke figuren in het koken.
ik ken n mevrouw, die alles met de vijzel doet en heerlijke surinaamse gerechten kookt.
Hulde en respect. Wij het volk van boerenkool en zuurkool, niets mis mee, kunnen daar nog veel van leren, als je je op dat pad begeeft.
heb n bibliotheek met vele honderden kookboeken en probeer daarvan te leren.grt Hans:):):):)
hns

hns zegt:
Mensen, zoals Liske, hebben terecht kritiek op mij, ivm mn goulash soep.
Maar ik ga voor het 'eenvoudige' omdat ik alleen ben.
Toch is de smaak perfect, anders zou ik het posten.
Mn schoonzoon is Hongaars en maakt de meest lekkere goulash, op een houtvuur.
Dit doet er qua smaak niet voor onder.
Ik ben altijd op zoek naar originele smaken.
:):):):):):)mn hart ligt bij reuk en smaak, ben daarvoor opgeleid.
hns

hns zegt:
ik vind dat Jamie zn best doet om die oude culturen weer boven water te krijgen, zoals Jamie in Amerika!!:):):):)
hns

hns zegt:
Misschien ken je het boek ook van Harold Mc Cee. Eten en koken, erg interessant.
Ik zou graag bij die oude mensen eens aanschuiven!!
hns

hns zegt:
beste Sjeef, het is net als cajun. Je hebt gelijk!!! en daarom maakt dat het zo spannend. Over cajun, zoals je weet, gaat dat terug naar vroegere tijden. Boeiend en leuk.:):):):):)
hns

hns zegt:
Moet het eerst proeven. De onthulling is snel:):):):):)het meeste maak ik vooraf het posten.
sorry
Liske

Liske zegt:
Hallo Hans, ja dat geheimpje wil ik ook wel weten. Overigens: ik strooi altijd rijkelijk met kaas(welke soort dan ook, ligt eraan wat ik in de koeling heb) over mijn chili. En dat hete...tja er eten bij mij kinderen mee, dus dat geef ik er "los" bij aan tafel!:p
sjeef

sjeef zegt:
Chili con carne is net zo'n recept als snert of het Spaanse paella, Hans.
Elk dorp of stad resp. regio heeft zo z'n 'eigen' recept.
Wel leuk hoor, al die verschillende smaken.

Daarom ben ik ook benieuwd naar jouw 'geheim' ingrediënt.

Groet,
Gerard.