Het heet eigenlijk Carne con Chili, ipv Chili con carne.
In zuid amerika zijn er wedstrijden wie de lekkerste chili kookt.
Het gaat zelfs zover dat famous restaurants, hun chili op chemisch/ moleculair niveau laten analyseren. (echt!!)
Mijn chili is wat eenvoudiger, mbv van vrienden gemaakt, maar daardoor niet minder lekker hoop ik.
Het is een soort cult daar en toch heel interessant.
Ik hoop dat je tegen 'heet' kunt.
Heb nog nooit Chili met kaas gezien, voor mij OK
Recept
« Terug naar recepten
Carne con Chili (ipv Chili con Carne)
PT150M
Carne con Chili (ipv Chili con Carne)
Een heerlijk carne con chili (ipv chili con carne) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Chili
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
HdV (en gejat van Jamie, vrnl van mezelf)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carne con Chili (ipv Chili con Carne) te bereiden
Pureer en bak de fijngemaakte uien, knoflook, paprika en spekblokjes tot zacht in olijfolie.
Voeg chilipeper, verse peper en beetje zout toe.
Doe de stukjes zongedroogde tomaten tesamen met de tomaten uit blik en het kaneelstokje erbij.
Voeg de overige kruiden toe.
Breng met deksel, afgedekt, 1.5 uur aan de kook, laat zachtjes sudderen.
Voeg de kidney bonen na 1 uur toe.
Voeg chilipeper, verse peper en beetje zout toe.
Doe de stukjes zongedroogde tomaten tesamen met de tomaten uit blik en het kaneelstokje erbij.
Voeg de overige kruiden toe.
Breng met deksel, afgedekt, 1.5 uur aan de kook, laat zachtjes sudderen.
Voeg de kidney bonen na 1 uur toe.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Ik vind het juist FIJN om met mensen te dealen die hun EIGEN mening hebben.
Ben alleen nooit zo SNEL verlost van de gedachte dat het ook anders kan. Ik waardeer datgene wat je uit!! Echt :):):):):)
groeten Hans
Liske zegt:
hns zegt:
ik ken n mevrouw, die alles met de vijzel doet en heerlijke surinaamse gerechten kookt.
Hulde en respect. Wij het volk van boerenkool en zuurkool, niets mis mee, kunnen daar nog veel van leren, als je je op dat pad begeeft.
heb n bibliotheek met vele honderden kookboeken en probeer daarvan te leren.grt Hans:):):):)
hns zegt:
Maar ik ga voor het 'eenvoudige' omdat ik alleen ben.
Toch is de smaak perfect, anders zou ik het posten.
Mn schoonzoon is Hongaars en maakt de meest lekkere goulash, op een houtvuur.
Dit doet er qua smaak niet voor onder.
Ik ben altijd op zoek naar originele smaken.
:):):):):):)mn hart ligt bij reuk en smaak, ben daarvoor opgeleid.
hns zegt:
hns zegt:
Ik zou graag bij die oude mensen eens aanschuiven!!
hns zegt:
hns zegt:
sorry
Liske zegt:
sjeef zegt:
Elk dorp of stad resp. regio heeft zo z'n 'eigen' recept.
Wel leuk hoor, al die verschillende smaken.
Daarom ben ik ook benieuwd naar jouw 'geheim' ingrediënt.
Groet,
Gerard.
Liske zegt:
Fijn (en vooral lekker)weekend!