Recept
« Terug naar recepten
Mini penne met tonijn-tomaten-groentesaus
PT30M
Mini penne met tonijn-tomaten-groentesaus
Een ideaal vakantiegerecht. Klassiek, snel, lekker en slank.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
419 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek ( TOP aanpassing naar eigen smaak)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini penne met tonijn-tomaten-groentesaus te bereiden
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan.
- Voeg vervolgens de courgette en de tomaten met het sap toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe evenals de oregano en de basilicum
- Laat dit geheel na doorroeren 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook meteen de penne in water waarin het bouillonblokje is opgelost volgens de beschrijving gaar.
- Voeg de tonijnstukjes toe , proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de penne over 2 bordenen schep de saus erop.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit gerecht komt uit het kookboek TOP. Ik heb het gerecht naar eigen smaak aangepast. Het is zeer lekker en bovendien een slank gerecht met maar 419 Kcal per persoon. Hou je niet van tonijn, dan kun je ook witvis , zalm of zelfs kipfilet kiezen.