Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van witblauw met dressing van Pas de Bleu
PT25M
Carpaccio van witblauw met dressing van Pas de Bleu
Een heerlijk carpaccio van witblauw met dressing van pas de bleu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van witblauw met dressing van Pas de Bleu te bereiden
Strijk een groot, koud bord in met wat olijfolie. Kruid met peper van de molen. Verdeel de sneetjes vlees over de borden. Strijk de bovenkant van het vlees in met wat olijfolie. Kruid met peper van de molen en wat fleur de sel.
Kleur de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Was en droog de rucola. Meng met wat olijfolie, kruid met peper van de molen en zout.
Snij de sjalot heel fijn en doe in een slakommetje. Giet er de wijnazijn en olijfolie bij en roer flink door elkaar. Verkruimel 50 g kaas en roer door de vinaigrette. Kruid enkel met peper van de molen. Lepel de dressing in dunne straaltjes over het vlees.
Maak in het midden van het bord een nestje met de sla en strooi er de pijnboompitjes over. Verdeel de rest van de kaas over de borden.
Kleur de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Was en droog de rucola. Meng met wat olijfolie, kruid met peper van de molen en zout.
Snij de sjalot heel fijn en doe in een slakommetje. Giet er de wijnazijn en olijfolie bij en roer flink door elkaar. Verkruimel 50 g kaas en roer door de vinaigrette. Kruid enkel met peper van de molen. Lepel de dressing in dunne straaltjes over het vlees.
Maak in het midden van het bord een nestje met de sla en strooi er de pijnboompitjes over. Verdeel de rest van de kaas over de borden.
fijnproever zegt:
Het ras komt hoofdzakelijk voor in Midden- en Hoog-België maar men vindt het ras over de hele wereld terug. Het Belgisch witblauw staat bekend om zijn imposante spiermassa door een doorgedreven veredeling en om zijn economische kwaliteiten, maar ook om het veelvuldig gebruik van keizersnedes. Het BWB is al twee decennia het meest becijferde vleesras ter wereld.
Ik hoop dat het nu wat duidelijker is;)