KookJij

Kwartels op een bedje van witloof

Een heerlijk kwartels op een bedje van witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwartels op een bedje van witloof te bereiden

Was de kwartels en snij de kop eraf dep goed droog.
Meng de mousse met rozijnen, pijnboompitten de fijn gesneden sjalot en witloof.
Kruid de kwartels met peper en zout vul deze met de hierboven vermelde mengeling.
Bak deze even aan in boter.
Leg in een beboterde vuurvaste schotel een beetje olijfolie erbij en bak gaar in een voorverwarmde op 200gr gedurende +/- 20 min. Laat goed afkoelen.
Witloof in fijne reepjes snijden evenzeer de appel (klokhuis verwijderen), meng met de saus.
Serveer alles zeer fris op bord en werk af met bieslook en een beetje dressing.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst