Klik op foto om te vergroten.
De overschot van de rijst met appel en witloof gaan we morgen een omeletje van maken, ben benieuwd hoe dat gaat smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel
PT30M
Dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel
Een heerlijk dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 gr. Bak de kalkoenschnitzel mooi goud bruin aan +/- 20 min af en toe omdraaien. De laatste 10 min de gevulde tomaat mee in de oven zetten.
Witloof halveren een deel heel fijn snijden de andere helft iets grover snijden.
Appel in vier snijden en het klohuis verwijderen, 2 stukjes appel zeer fijn snijden de andere twee iets grover snijden.
Snij het hoedje van de tomaten af en hol uit.
De fijn gesneden appel en witloof even opstoven in de olijfolie en goed kruiden, vul hier de tomaat mee, het hoedje omdraaien en op de gevulde tomaat zetten en evenzeer wat van de mengeling erop.
Zet in een vuurvaste schotel.
Rijst beetgaar koken en afgieten.
De grover gesneden witloof en appel even zeer kruiden en opstoven, voeg de rijst toe.
Serveer alles zeer warm op bord.
Witloof halveren een deel heel fijn snijden de andere helft iets grover snijden.
Appel in vier snijden en het klohuis verwijderen, 2 stukjes appel zeer fijn snijden de andere twee iets grover snijden.
Snij het hoedje van de tomaten af en hol uit.
De fijn gesneden appel en witloof even opstoven in de olijfolie en goed kruiden, vul hier de tomaat mee, het hoedje omdraaien en op de gevulde tomaat zetten en evenzeer wat van de mengeling erop.
Zet in een vuurvaste schotel.
Rijst beetgaar koken en afgieten.
De grover gesneden witloof en appel even zeer kruiden en opstoven, voeg de rijst toe.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Jeannine Van Immerseel zegt:
Groetjes Jeannine.
P.S. wat lees ik, je voelt je nutteloos, gaat de revalidatie goed ??
Jeannine Van Immerseel zegt:
Vanaf vrijdag zit mijn tijdelijke job erop. Ik zie dat de site van KOOK JIJ helemaal aangepast is, ik heb een klein probleem, waar vind ik mijn favorieten terug, en hoe stuur ik mijn recept door ??
Ik zal dat allemaal wel vinden, maar het is gemakkelijker het te vragen.
Dank bij voorbaat voor je hulp.
Groetjes Jeannine
Hilde Dumont zegt: