Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: frisse salade met kalkoenworst- aardappelpuree afgewerkt met blokjes Bavaria Blu
PT30M
Dagschotel: frisse salade met kalkoenworst- aardappelpuree afgewerkt met blokjes Bavaria Blu
Een heerlijk dagschotel: frisse salade met kalkoenworst- aardappelpuree afgewerkt met blokjes bavaria blu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: frisse salade met kalkoenworst- aardappelpuree afgewerkt met blokjes Bavaria Blu te bereiden
Aardappelen met een beetje kurkuma in ruim water beetgaar koken.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Lente ajuintje in fijne ringen snijden.
Wortel in kleine blokjes snijden.
1 tomaat in kleine blokjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter en kruid met een beetje oregano.
Aardappelen pureren kruiden met peper en muskaatnoot voeg een scheutje olijfolie toe.
Meng de groenten en in stukjes gesneden Bavaria Blu +/- 70 gr onder de puree.
Doe de puree in een beboterde vuurvaste schotel een beetje vloeibare boter en chapelure erover en zet onder de grill.
Snij de appel in partjes en bak deze in boter even aan voeg als laatste een beetje perensiroop aan toe, laat afkoelen.
Bak de kalkoen worsten in stukken gesneden aan in boter evenzeer perensiroop toevoegen.
Verdeel de cruditeiten over de borden dresseer de puree en worsten erop, werk af met de appelpartjes en in stukjes gesneden kaas.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Lente ajuintje in fijne ringen snijden.
Wortel in kleine blokjes snijden.
1 tomaat in kleine blokjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter en kruid met een beetje oregano.
Aardappelen pureren kruiden met peper en muskaatnoot voeg een scheutje olijfolie toe.
Meng de groenten en in stukjes gesneden Bavaria Blu +/- 70 gr onder de puree.
Doe de puree in een beboterde vuurvaste schotel een beetje vloeibare boter en chapelure erover en zet onder de grill.
Snij de appel in partjes en bak deze in boter even aan voeg als laatste een beetje perensiroop aan toe, laat afkoelen.
Bak de kalkoen worsten in stukken gesneden aan in boter evenzeer perensiroop toevoegen.
Verdeel de cruditeiten over de borden dresseer de puree en worsten erop, werk af met de appelpartjes en in stukjes gesneden kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.