Bij bij opruimen en sorteren van bewaarde recepten om óóit nog eens te maken kwam ik dit recept tegen. Meteen gemaakt. Klaar in pakweg 30 minuten . Een ideaal gerecht na een drukke werkdag en tevens een prima gerecht voor op de camping, want alles zit slechts in één pan.
Serveer eventueel met een snee brood om de saus op te dippen.
Recept
« Terug naar recepten
Cassoulet ( Franse bonenstoof met kipsaucijs en spekjes)
PT30M
Cassoulet ( Franse bonenstoof met kipsaucijs en spekjes)
Spekjes bakken. saucijs erbij vervolgens ui erbij.
Tomatenpuree, tomatenblokjes en witte bonen in tomatensaus toevoegen.
Gehalveerde kerstomaatjes en 10 minuten stoven.
Heerlijk en alles uit slechts één pan.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
479 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Bewaard recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassoulet ( Franse bonenstoof met kipsaucijs en spekjes) te bereiden
- Bak de spekjes in een droge hapjespan krokant. Verwijder eventueel het meeste vet en voeg de stukjes saucijs toe. Bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de gesneden uien toe en bak ook deze 5 minuten mee.
- Voeg tijm , tomatenpuree en de tomatenblokjes en de witte bonen in tomatensaus toe.
- Voeg 250 ml water toe en breng het gerecht aan de kook.
- Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat dit geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Bestrooi met peterselie en serveer dit gerecht met een lepel in diepe borden of kommen.
- Serveer er voor de liefhebber een snee stevig brood bij.
Lidy Berkx zegt: