Vanzelfsprekend zijn er vele varieteiten: meer of minder gember, meer of minder peperkorrels, meer of minder kruidnagels, meer of minder cardamom zaden, meer of minder suiker.
Wij houden hier van uitgesproken smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Chai (India)
PT35M
Chai (India)
Op vele plaatsen in onze Aziatische wereld staat "chai" voor ons woord thee. Chai drinken in India is een deel van je leven. Chai in India is een gekruide thee met melk en suiker.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chai (India) te bereiden
- Doe in een pan met 1 liter water de gemberrasp, de kaneel, de kruidnagels, de zwarte peper en de cardamom zaden. Breng aan de kook en laat dit dan 15 minuten doorsudderen.
- Neem van het vuur af en doe er de zakjes Darjeeling thee bij.en laat dit een minuutje of 7 trekken.
- Voeg melk toe en de suiker en roer goed door. Voeg een mespuntje cayennepeper toe.
- Doe de vloeistof in een theepot en schenk uit.