KookJij

Champagnesaus met Hollandse garnalen

Een heerlijk sausje voor bij vis. Ik heb deze saus gemaakt en geserveerd bij gebakken zeebaars voor ons Kerstdiner 2015. Deze, toch wel een tikkeltje, exclusieve saus lijkt misschien erg moeilijk maar is verbazingwekkend makkelijk te maken. Het vergt alleen een beetje geduld omdat de saus moet inkoken. Je kunt de saus eventueel al voorbereiden en op het laatste moment nog even verwarmen voordat je de boter en de garnalen toevoegt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagnesaus met Hollandse garnalen te bereiden

  1. Pel en snipper de sjalot fijn.
  2. Doe de champagne in een pan, voeg de sjalot, azijn, tijm en laurier toe en breng het aan de kook. Kook dit in tot de helft en zeef het dan.
  3. Doe het weer terug in de pan en voeg de room toe. Laat het nog iets inkoken.
  4. Voeg de boter toe en mix de saus schuimig (eventueel met een staafmixer).
  5. Voeg als laatste de garnalen toe en laat ze even meewarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst