Recept
« Terug naar recepten
Champagnesaus met Hollandse garnalen
PT20M
Champagnesaus met Hollandse garnalen
Een heerlijk sausje voor bij vis. Ik heb deze saus gemaakt en geserveerd
bij gebakken zeebaars voor ons Kerstdiner 2015.
Deze, toch wel een tikkeltje, exclusieve saus lijkt misschien erg moeilijk
maar is verbazingwekkend makkelijk te maken. Het vergt alleen een beetje
geduld omdat de saus moet inkoken.
Je kunt de saus eventueel al voorbereiden en op het laatste moment nog
even verwarmen voordat je de boter en de garnalen toevoegt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champagnesaus met Hollandse garnalen te bereiden
- Pel en snipper de sjalot fijn.
- Doe de champagne in een pan, voeg de sjalot, azijn, tijm en laurier toe en breng het aan de kook. Kook dit in tot de helft en zeef het dan.
- Doe het weer terug in de pan en voeg de room toe. Laat het nog iets inkoken.
- Voeg de boter toe en mix de saus schuimig (eventueel met een staafmixer).
- Voeg als laatste de garnalen toe en laat ze even meewarmen.