Recept
« Terug naar recepten
Kreeftensoep met Hollandse garnalen
PT90M
Kreeftensoep met Hollandse garnalen
Kreeftensoep oftewel Bisque d'Homard is helemaal niet moeilijker te maken
dan welke andere soep ook. Het enige lastige aan deze soep is om het
kreeftenvlees uit het pantser te pulken. Maar met een beetje gereedschap
en geduld komt ook dat helemaal goed.
Wij aten deze soep tijdens ons kerstdiner 2015.
Ik heb een grote pan gemaakt want dan heb je er de dag erna ook nog
plezier van en het gaat in dezelfde moeite door. Geen nood als je minder
wil maken want de hoeveelheden uit dit recept zijn heel gemakkelijk te
halveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Een combinatie van meerdere recepten en in eigen keuken gemaakt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeftensoep met Hollandse garnalen te bereiden
- Als je diepvrieskreeft gebruikt laat deze dan van te voren ontdooien.
- Maak de wortelen, uien, prei en bleekselderij schoon en snij alles in stukken, fruit dit allemaal zachtjes in de boter.
- Verwarm in een andere pan wat olie en roer daar de paprikapoeder en cayennepeper doorheen. Bak hierin de kreeften 10 minuten.
- Haal het kreeftenvlees uit de staart en de scharen en bewaar dat in de koelkast. Zet de overgebleven delen van de inhoud en het pantser opzij. (Om de kreeft open te snijden leg je deze op de buik en snij je ze met een scherp mes van kop tot staart open).
- Blus het baksel van paprikapoeder en cayennepeper waarin de kreeft is gebakken af met de cognac en de witte wijn.
- Voeg dit mengsel toe aan de groenten en voeg tijm en laurier toe.
- Voeg dan de visbouillon, het pantser en de overblijfselen van de kreeft toe en laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
- Doe dan de bouillon door een zeef en pers er zoveel mogelijk smaak uit.
- Snijd het kreeftenvlees uit de staart en de scharen in stukjes en voeg dit toe aan de bouillon.
- Bind de soep met de room en maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in borden en garneer met wat Hollandse garnaaltjes en een takje verse dille.