Recept
« Terug naar recepten
Champagnetruffels
PT80M
Champagnetruffels
Een heerlijk champagnetruffels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Champagnetruffels te bereiden
1. Smelt de witte chocoladecouverture en maal de noten in de blender heel fijn. Meng de zachte boter met de poedersuiker en giet er de couverture beetje bij beetje bij. Roer er de gemalen noten door en vervolgens, lepel voor lepel, de champagne of schuimwijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil heel fijn. Meng deze zeste door het mengsel. Zet 15 minuten in de koelkast.
2. Doe de truffelvulling in een spuitzak en spuit 50 hoopjes op een met bakpapier beklede plaat. Zet ze 1 à 2 uur in de koelkast.
3. Smelt de witte en de fondat couverture (voor de afwerking) apart. Rol balletjes van de vulling, stop er een cocktailprikker in en dompel ze snel in de gesmolten couverture. Zorg ervoor dat de balletjes volledig met choclade bedekt zijn, dompel ze eventueel een tweede keer snel in de couverture. Rol eventueel ook een aantal truffels door gehakte pistache noten. Leg de snoepjes op een stuk bakpapier en bewaar ze goed koel.
2. Doe de truffelvulling in een spuitzak en spuit 50 hoopjes op een met bakpapier beklede plaat. Zet ze 1 à 2 uur in de koelkast.
3. Smelt de witte en de fondat couverture (voor de afwerking) apart. Rol balletjes van de vulling, stop er een cocktailprikker in en dompel ze snel in de gesmolten couverture. Zorg ervoor dat de balletjes volledig met choclade bedekt zijn, dompel ze eventueel een tweede keer snel in de couverture. Rol eventueel ook een aantal truffels door gehakte pistache noten. Leg de snoepjes op een stuk bakpapier en bewaar ze goed koel.
Jurgen zegt: