Recept
« Terug naar recepten
Romig vispannetje
PT30M
Romig vispannetje
Eenvoudig te bereiden, met verse ingrediënten.
Een combinatie van zalm en kabeljauw en/of andere stevige witvis is
hiervoor erg lekker. Je kunt natuurlijk ook nog wat grote garnalen
toevoegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romig vispannetje te bereiden
- Fruit de sjalotten zachtjes in een beetje olie en zet dit opzij.
- Smelt in een grotere pan de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer dit met een garde goed door en laat dit kort onder voortdurend roeren bakken. (Roux) Blus dit af met de bouillon en breng het onder voortdurend roeren zachtjes aan de kook.
- Voeg de crème fraiche, citroensap en peper/zout toe, roer het tot een glad geheel en breng dit weer aan de kook.
- Snijd ondertussen de courgette, champignons en tomaten, en voeg dit samen met de sjalotten toe aan de saus. (Je kunt de groenten ook van te voren eventjes roerbakken)
- Meng alles door de saus, voeg een scheut wijn toe en laat dit allemaal samen ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen. (Ondertussen af en toe roeren om aanbranden te voorkomen)
- Controleer of de groenten gaar zijn en voeg dan de stukjes vis toe en verwarm dit even goed mee. Breng de saus niet terug aan de kook anders kan de vis uit elkaar vallen.
- Voeg als laatste de fijngesneden dille toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Klik op de pijltjes voor meer foto's.