Recept
« Terug naar recepten
Champignons a la creme
PT15M
Champignons a la creme
Een heerlijk champignons a la creme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Doriet Janssen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons a la creme te bereiden
Laat een klontje boter smelten in de koekenpan en bak de in schijfjes gesneden paddenstoelen tot ze vocht af beginnen te scheiden, voeg de thijm, geperste teen knoflook en peper toe, het bouillonpoeder of stukje bouillonblok en laat dit goed mengen met het champignonmengsel, Meng er een scheut ongeklopte slagroom door en bind het geheel met aardappelmeel, bloem of maizena papje en klaar is het gerecht! Voor de liefhebbers een scheutje droge witte wijn erdoor of twee eetlepels droge sherry, geeft een heerlijk aroma en smaak aan het gerecht.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is mijn eigen fantasie recept en gaat erin bij iedereen als ik voor een champignonteler hapjes moet maken om te laten proeven, de thijm en knoflook laten zich héél goed combineren met de champignons.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
Lekkerbekske zegt:
Ik zou dit recept heel graag uitproberen, maar niet op goed geluk, want dat kult me te vaak.
Lekkerbekske zegt:
Ik moet toevallig vandaag naar m`n ophthalmologist, want m`n 80 jaar oude ogen beginnen wat na te laten.
Een leesbril heb ik al 40 jaar. Bedankt voor je reply. Ik heb intussen de hoeveelheden al toegevoegd.