Ik las een dergelijk recept op internet en heb het recept een beetje aangepast.
Heerlijk op je borrelplank.
Recept
« Terug naar recepten
Champignons inmaken op olijfolie
PT15M
Champignons inmaken op olijfolie
Een heerlijk borrelhapje en altijd op voorraad.
Je kunt de champignons zeker 3 weken bewaren als je zorgt dat ze onder de olijfolie blijven staan.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons inmaken op olijfolie te bereiden
- Maak de champignons schoon. Snij grote exemplaren doormidden of in vieren.
- Pel de ui. Snij in grove stukken. Pel en snipper de knoflook .
- Verhit een paar eetlepels olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui even aan (niet bruin laten worden!). Voeg de champignons toe en bak ze op laag vuur even mee tot ze beetgaar zijn. (plm. 5 minuten). Af en toe omscheppen. Laten afkoelen.
Kruid de champignons met vers gemalen peper en (zee)zout. Meng de knoflooksnippers en de peterselie door de champignons. - Doe de champignons in een glazen weckpot of jampotten.
- Meng 2 dl olijfolie met een flinke scheut azijn en giet dit over de champignons heen tot ze goed onderstaan.
- Dek af met laurierblad, want dan hou je de champignons langer vers.