Recept
« Terug naar recepten
Champignonsalade (Salade aux champignons)
PT30M
Champignonsalade (Salade aux champignons)
Een heerlijk champignonsalade (salade aux champignons) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsalade (Salade aux champignons) te bereiden
Het spek in dunne reepjes snijden en in de boter langzaam uitbakken.De sneetjes brood (in dobbelsteentjes gesneden) en de gepelde teentje knoflook (uitgeknepen) aan het spek toevoegen en al roerend goudbruin roosteren.De lente-uitjes schoonmaken,wassen en in zeer dunne ringen snijden.Peper en zout,azijn en olie door elkaar roeren.De slappe slabladeren verwijderen,de goede stronk loshalen en ze onder koud stromend water afspoelen en droogwiepen.Deze op de borden verdelen en met wat dressing besprenkelen.De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden en in het midden op de slablaadjes strooien en met de resterende dressing met wat peper overgieten.De knoflookcroutons en de goed uitgelekte spekjes erover verdelen en met de uiringen garneren.
De salade als voorgerecht of als bijgerecht voor donker vlees serveren (bijv.rundvlees,fazant,ree).
De salade als voorgerecht of als bijgerecht voor donker vlees serveren (bijv.rundvlees,fazant,ree).
flora zegt: