Recept
« Terug naar recepten
Char Siu
PT30M
Char Siu
Een heerlijk char siu recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Char Siu te bereiden
Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.
Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.
Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.
Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.
Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.
Ed. zegt: