KookJij

Char Siu

Een heerlijk char siu recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Char Siu te bereiden

Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.
Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.

Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ed.

Ed. zegt:
Dit recept heeft net zoveel met char siu te maken als peen en uienstampot.