Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen op Javaanse wijze
PT45M
Sperziebonen op Javaanse wijze
Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen op Javaanse wijze te bereiden
- Maak de (verse) bonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
- Snijd het spek in blokjes.
- Snijd de rode peper fijn en snipper de ui.
- Verhit de olie en in een braadpan en bak het spek uit.
- Voeg de (geperste) knoflook, ui en pepertje toe, en laat het 3 minuten zacht mee bakken.
- Roer vervolgens de suiker, ketjap en bouillon tablet door het mengsel.
- Voeg vervolgens de bonen toe met een kopje water.
- Laat de bonen in 15 minuten gaar worden in de, met de deksel, afgedekte braadpan.
- Breng het op smaak met de zout het peper.
Hester zegt: