KookJij

Sperziebonen op Javaanse wijze

Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen op Javaanse wijze te bereiden

  1. Maak de (verse) bonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
  2. Snijd het spek in blokjes.
  3. Snijd de rode peper fijn en snipper de ui.
  4. Verhit de olie en in een braadpan en bak het spek uit.
  5. Voeg de (geperste) knoflook, ui en pepertje toe, en laat het 3 minuten zacht mee bakken.
  6. Roer vervolgens de suiker, ketjap en bouillon tablet door het mengsel.
  7. Voeg vervolgens de bonen toe met een kopje water.
  8. Laat de bonen in 15 minuten gaar worden in de, met de deksel, afgedekte braadpan.
  9. Breng het op smaak met de zout het peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hester

Hester zegt:
Heerlijk! Mijn absolute favoriet!
theresia

theresia zegt:
:)Eindelijk even geen BBQ en dit recept lijkt ons heerlijk. Bedankt voor de leuke combinatie, groetjes
Trees:)
offer431

offer431 zegt:
we zijn dol op indisch eten,gezien onze achtergrond,welnu dit is er een van,direct gemaakt en prima,prima
tickje1

tickje1 zegt:
Wat een heeerlijk recept. Wij hebben gesmuld, dikke 10.
djmagich

djmagich zegt:
Nee de speklapjes moeten in blokjes worden gesneden. Zal het direct aanpassen :)
Milou Bos

Milou Bos zegt:
Ik vraag me af of je niet ontbijtspek bedoeld, want het lijkt me moeilijk om speklapjes uit te bakken?!:o