Heerlijk bijgerecht bij mijn Oosterse wokgerechten, kip- en rundvleesgerechten.
Eén van mijn meest favoriete bijgerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijst
PT10M
Kerrierijst
Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijst te bereiden
- Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken. Gare rijst toevoegen. Alles goed doorroeren.
- Rijst op een lage warmtebron al roerend licht bakken en goed warm laten worden.
- Op smaak maken met peper, zout, verkruimelde bouillontablet, sambal en eventueel wat ketjap.
Lidy Berkx zegt:
Groetjes Lidy.