KookJij

Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus

Een heerlijk cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cheesecake met kastanjepompoen, speculoos en chocoladesaus te bereiden

Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in blokjes, leg ze in een schotel en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min.
Roer halverwege de kooktijd om.
Doe er de suiker bij en prak alles met een vork.
Laat lauw worden.
Verkruimel de speculoos en meng goed met de gesmolten boter.
Smeer de rand van een diepe, ronde taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
Druk het speculoosmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de vorm.
Prak de ricotta met een vork, doe er de fijngeraspte sinaasappelschil bij, het kaneelpoeder en de eieren.
Meng met de garde, voeg dan de pompoenpuree toe.
Giet in de vorm en bak 50 min. in de voorverwarmde oven op 160 gr.
Laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
Laat de cake afkoelen in de vorm, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
Breng de room in een kleine steelpan aan de kook.
Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. staan.
Meng met de garde tot een gladde saus. Neem de cake uit de vorm en serveer met de lauwe chocoladesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Adelin, het recept is aan gepast. Groetjes Hilde Kookjij
adelin

adelin zegt:
De temperatuur voor het bakken is niet vermeld bij dit recept.