Recept
« Terug naar recepten
Chili met mosselen
PT30M
Chili met mosselen
Een heerlijk chili met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili met mosselen te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee.
Schep er de komijn en de chilipoeder door.
Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.
Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of
zure room.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee.
Schep er de komijn en de chilipoeder door.
Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.
Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of
zure room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wim hendriks zegt:
Anna zegt:
fijnproever zegt: