Recept
« Terug naar recepten
Chimichurry Sauce en Chimichurry Dressing
PT15M
Chimichurry Sauce en Chimichurry Dressing
Ontstaan van dit woord heeft een aantal verhalen en de aardigste daarvan is : Het zou een verbastering zijn van "Give me the curry". Het is een in Argentinie en Uruguay veel gebruikte saus / marinade bij geroosterd cq gegrilled vlees
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > BBQ & Grillen - Marinades
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chimichurry Sauce en Chimichurry Dressing te bereiden
- Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai daarvan een homogeen mengsel.
- Voor de dressing : Op 6 eetlepels chimichurry saus neem je 6 eetlepels sour cream en 5 eetlepels pittige mayonaise. Roer dat goed door elkaar en koel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Meestal wordt dit gegeven bij een stuk rood vlees, Dus drinken we er een stevige rode wijn bij.