Recept
« Terug naar recepten
Chineese zoet/zure kippen- tomatensoep
PT40M
Chineese zoet/zure kippen- tomatensoep
Het is snel klaar, en ontzettend lekker. Als voorgerecht of als lunch.
Recept van:
Tanja Hermens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chineese zoet/zure kippen- tomatensoep te bereiden
Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
N.Schepers zegt:
Wil het gaan maken want ik maak het wel eens van tom soep.
Doe er dan nog stukjes perzik in en dat is echt heel lekker
liesbeth Florack zegt:
Dank je wel voor de aanvulling en voor de supersnelle reactie! Ik ga hem zeker uitproberen. Beetje pit mag inderdaad wel, is niks mis mee !
Wens je alvast hele fijne feestdagen en alle goeds en smakelijks voor 2016 !
Groetjes Liesbeth
Tanja Hermens zegt:
Bak de ui in de soeppan glazig,dan 1/2 min. de knoflook erbij bakken. Daarna de tomatenpuree een minuut mee bakken om te ontzuren, goed roeren! Voeg de bouillon en 6 ! potjes water toe en weer goed omroeren. Daarna kunnen de ketjap, azijn, suiker en sambal er bij. Breng dit roerend aan de kook en laat het op kleinste warmtebron 20-30 minuten pruttelen. Af en toe roeren.Zet nu de warmtebron uit en voeg de rijstmie toe, deze gaart in enkele minuten in de hete soep. Eet smakelijk! Liesbeth Florack, het kippenvlees uit de kippenbouillon is idd het enige vlees. Het is dan ook bedoelt als een niet te zwaar maar boordevol smaken soep
liesbeth Florack zegt:
Anna Koudys zegt:
Geeft niks, komt vast goed.
Ik heb jou een mail gestuurd, Tanja.
Groetjes,
Anna
Narda.Schepers zegt:
Misschien perzik in plaats van suiker. Uitproberen is de beste leermeester.