Recept
« Terug naar recepten
Chinese dessertballetjes
PT35M
Chinese dessertballetjes
Een heerlijk chinese dessertballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese dessertballetjes te bereiden
Van het rijstemeel, 50 gram suiker en water een stevig elastisch deeg kneden.
Bereiding:
Het deeg in 20 stukken verdelen en hiervan balletjes maken. Plat drukken.
De balletjes vullen met een mengsel van de pinda's, de resterende suiker, de sesamzaadjes en twee eetlepels geraspte kokos. De balletjes weer dichtvouwen en 15 minuten stomen. De gare gevulde balletjes door geraspte kokos rollen en direct serveren.
Bereiding:
Het deeg in 20 stukken verdelen en hiervan balletjes maken. Plat drukken.
De balletjes vullen met een mengsel van de pinda's, de resterende suiker, de sesamzaadjes en twee eetlepels geraspte kokos. De balletjes weer dichtvouwen en 15 minuten stomen. De gare gevulde balletjes door geraspte kokos rollen en direct serveren.