Recept
« Terug naar recepten
Chinese kool met gember en varkensvlees
PT45M
Chinese kool met gember en varkensvlees
Een heerlijk chinese kool met gember en varkensvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
zelf probeersel en goedgekeurd door familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kool met gember en varkensvlees te bereiden
Snijd het vlees in dunne reepjes en doe het in een kom
Roer de suiker,rijstwijn,kecap en gemberpoeder door elkaar en laat het vlees minstens 30 min. marineren.
Maak de chin.kool schoon en snijd het in -niet al te grove- repen
Verhit de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur snel bruin.
Schep het vlees eruit en bak de kool kort in het achtergebleven bakvet.
Voeg het vlees er weer bij en laat het omscheppend nog 3 min bakken
Voeg naar smaak zout en peper toe. Opdienen met gekookte rijst.
Roer de suiker,rijstwijn,kecap en gemberpoeder door elkaar en laat het vlees minstens 30 min. marineren.
Maak de chin.kool schoon en snijd het in -niet al te grove- repen
Verhit de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur snel bruin.
Schep het vlees eruit en bak de kool kort in het achtergebleven bakvet.
Voeg het vlees er weer bij en laat het omscheppend nog 3 min bakken
Voeg naar smaak zout en peper toe. Opdienen met gekookte rijst.
leida zegt:
nou ik ga deze recept uit proberen want bij mij mag er ook wel iets af
mischien ook wel goed voor de suiker ziekte denk ik zo maar alvast bedankt leida