KookJij

Chipolatapuddinkjes:

Een heerlijk chipolatapuddinkjes: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chipolatapuddinkjes: te bereiden

Week de bigarreaux in de marasquin.
Breng de melk met 2 ½ dl slagroom, het vanillestokje en 50 gram suiker aan de kook.
Klop de eierdooiers schuimig met 100 gram suiker.
Voeg het hete roommengsel toe aan de eierdooiers, schenk het mengsel terug in de pan en verwam het, al roerende, op zacht vuur tot het gaat binden ( maar laat het niet koken ).
Zeef het mengsel, schraap het vanillemerg uit het stokje en voeg het toe aan het eidooiermengsel.
Week de gelatine in ruim koud water.
Knijp de blaadjes uit en los ze van het vuur af op in het warme eidooiermengsel.
Laat dit afkoelen.
Klop 2 ½ dl slagroom stijf en spatel deze samen met de bigarreaux en marasquin door het gelatinemengsel vlak voor dit gaat geleren
Schenk het mengsel in met water omgespoelde éénpersoons puddingvormpjes van 1 ½ - 2 dl inhoud en laat ze in 3-4 uur in de koelkast opstijven.

Serveren:

Stort de puddinkjes op bordjes en garneer ze met amandelkaramel.

Amandelkaramel:
Smelt 200 gram kristalsuiker met 5 druppels citroensap langzaam op zacht vuur en laat het mengsel lichtbruin karameliseren.
Roer er 100 gram grof gehakte amandelen door en schenk dit mengsel op een met olie ingevette marmeren plaat of bakplaat.
Strijk het direct met een ingevette spatel dun uit.
Laat het mengsel hard worden en breek het in grove stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst