Recept
« Terug naar recepten
Chocolade kardemom-potjes
PT20M
Chocolade kardemom-potjes
Een heerlijk chocolade kardemom-potjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
BBC GoodFood
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade kardemom-potjes te bereiden
1. Schaaf krullen van de witte chocolade. Verdeel als je voldoende hebt deze over 4 ramekins en zet opzij (houd nog wat achter voor garnering). Hak de rest van de chocolade.
2. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron (1,5-2 min). Laat licht afkoelen.
3. Klop de eiwitten stijf, klop de suiker en kardemom erdoor.
4. Vouw de gesmolten chocolade erdoorheen. En vervolgens de gehakte witte chocolade.
5. Verdeel over de 4 ramekinschaaltjes. Strooi de laatste witte chocoladekrullen erover en zet min. 1 uur in de koelkast tot gebruik.
2. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron (1,5-2 min). Laat licht afkoelen.
3. Klop de eiwitten stijf, klop de suiker en kardemom erdoor.
4. Vouw de gesmolten chocolade erdoorheen. En vervolgens de gehakte witte chocolade.
5. Verdeel over de 4 ramekinschaaltjes. Strooi de laatste witte chocoladekrullen erover en zet min. 1 uur in de koelkast tot gebruik.