Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Marquise
PT2M
Chocolade Marquise
Een heerlijk chocolade marquise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
chocoladeboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Marquise te bereiden
Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade en de boter in een kom boven zacht kokend water en roer tot beide gesmolten zijn. Haal de kom van het vuur en laat hem afkoelen. Klop de eierdooiers en de suiker tot een licht en schuimig mengsel. Klop met een mixer op de laagste stand de chocolade erdoor. Voeg het chocolade-extract of de likeur toe. Klop de slagroom lobbig en roer hem door het chocolademengsel. Schep het dessert in 6 metalen bakjes of puddingvormpjes. Zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Keer de desserts om op 6 borden. Als dit niet lukt, kunt u de vormen even in heet water dopen, zodat de marquise loslaat. Serveer het dessert met in chocolade gedoopt fruit en crème fraîche. Bestrooi het met cacao.
Mijn kookverhaal (anne prive)
zooooo lekker