Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-mascarponebakjes
PT35M
Chocolade-mascarponebakjes
Een heerlijk chocolade-mascarponebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-mascarponebakjes te bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.Smelt de pure chocolade au bain marie.Verdeel hem over 20 papieren bonbonvormpjes.Bestrijk met een lepeltje of kwast ook de zijwanden met chocolade.Leg ze onderste boven op de bakplaat en laat ze stollen.Trek na het afkoelen voorzichtig de papieren vormpjes eraf.Smelt voor de vulling de chocolade.Roer het vanille-extract en de gesmolten chocolade door de mascarpone tot een glad mengsel ontstaat.Laat het onder af en toe omroeren afkoelen,tot het stevig genoeg is om te spuiten.Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond.Souit de vulling in de chocoladebakjes.Bestuif ze met wat cacao.
Judith zegt: