KookJij

Kersentaart zonder bakken uit de koelkast

Deze snelle en gemakkelijke taart bestaat uit een chocoladekoekjesbodem, daarop een masacarpone-mengsel en de kersenlaag.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie: 365 kCal energie
4 Gram eiwit
27 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersentaart zonder bakken uit de koelkast te bereiden

  1. Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. 
  2. Kersen goed uitlekken in een zeef. Sap opvangen.
  3. Koeken door middel van een keukenmachine of het bakje van de staafmixer verkruimelen.
  4. Boter smelten. Koekkruimels goed mengen met de gesmolten boter.
  5. Koekmassa verdelen over de bodem van de springvorm. Goed aandrukken en verdelen door midden van bijvoorbeeld een lepel.
  6. Mascarpone mengen met de zure room en over de koekjesbodem verdelen.
  7. Kersen over het mascarponemengsel verdelen en licht aandrukken.
  8. Volg de gebruiksaanwijzing op het pakje taartina om de taartgelei te maken met het kersensap.
  9. Giet de taartgelei gelijkmatig over de taart en laat de taart minstens 6 uur in de koelkast opstijven.  Het liefste nog een hele nacht.    

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze taart is heerlijk voor een zomerfeestje. geen oven en snel klaar. Ik heb de taart gemaakt voor een koffiemiddag in het verzorgingstehuis bij ons in het dorp. Denk er wel aan dat de taart minimaal 6 uur moet opstijven in de koelkast. Ik heb de taart een dag tevoren gemaakt. Nog gemakkelijker.
In plaats van de Prince Fourre kun je ook Oreo chocoladekoekjes gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst