KookJij

Chocolade- sinaasappelcake

Een heerlijk chocolade- sinaasappelcake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: puurmagazine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade- sinaasappelcake te bereiden

Smelt de chocolade met de boter. Klop de eierdooiers wit met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem bij de eieren. Spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten eronder. Bak 45 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Glazuur: laat de room 2 minuten koken en neem dan van het vuur. Laat de chocolade hierin smelten.
Als de chocoladecake afgekoeld is, snij je hem dwars doormidden. Bestrijk met flink wat sinaasappelmarmelade en leg de 2 helften terug op elkaar. Bestrijk de cake met chocoladeglazuur en laat opstijven. Serveer met extra sinaasappelmarmelade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

securityangel

securityangel zegt:
Lieve mevr Laleman, als ik uw chocolade cake met sinaasappel ga maken en als het echt zo lekker uitziet als de beschrijving dan heeft u nog een groter chocolade fan bij .;)Namelijk ik. En uw recept en de bijpassende foto zien er echt FENOMENAAL lekker uit . ;)Dus morgen ga ik uw recept eens uitproberen !:p Namens alle chocoholic's waaronder ik en zovele mensen DANKEN WIJ u voor dit fantastische recept. mvg Securityangel
NARJIS

NARJIS zegt:
IK HEB DEZE CAKE GEMAAKT HET IS ECHT EEN AANRADER. MIJN KINDEREN ZIJN ER DOL OP.
natasja

natasja zegt:
Even een vraagje er staat in de tweede regel klop de eierdooiers wit met de suiker. Klopt dit wel? Of wordt er bedoeld eiwitten? Ik wil het graag weten, want wil hem graag een keer maken.
Trees.Pluijm.

Trees.Pluijm. zegt:
Ik ben dol op chocolade metsinaasappel . ik ga dit zeker een keer maken