Recept
« Terug naar recepten
Chocolade souffleetjes met Baileys
PT30M
Chocolade souffleetjes met Baileys
Een heerlijk chocolade souffleetjes met baileys recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Brigit - ? 290112
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade souffleetjes met Baileys te bereiden
Vet de ovenvaste schaaltjes/kopjes in met boter.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Splits het eigeel van het eiwit.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf.
Klop de poedersuiker erdoorheen (lepel voor lepel).
Smelt de chocolade in een pannetje al roerend op een laag vuur.
Neem het pannetje van het vuur zodra de choaolade bijna gesmolten is.
Roer de likeur erdoorheen.
Klop de eidooiers stuk voor stuk door de chocolade.
Schenk de chocolade op het eiwit en spatel het luchtig door elkaar.
Vul de kopjes met het chocolademengsel.
Zet de kopjes op het rooster in htet midden van de oven.
Bak de soufflees in 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Splits het eigeel van het eiwit.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf.
Klop de poedersuiker erdoorheen (lepel voor lepel).
Smelt de chocolade in een pannetje al roerend op een laag vuur.
Neem het pannetje van het vuur zodra de choaolade bijna gesmolten is.
Roer de likeur erdoorheen.
Klop de eidooiers stuk voor stuk door de chocolade.
Schenk de chocolade op het eiwit en spatel het luchtig door elkaar.
Vul de kopjes met het chocolademengsel.
Zet de kopjes op het rooster in htet midden van de oven.
Bak de soufflees in 15 minuten gaar.
Gea Bruining zegt: