Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Surprise zwarte pieten
PT60M
Chocolade Surprise zwarte pieten
Een heerlijk chocolade surprise zwarte pieten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Surprise zwarte pieten te bereiden
Blaas de ballonnen op en leg er een knoop in. Smelt de chocolade au bain marie. Doe de hagelslag in een grote kom. Doop 4 ballonnen in de chocolade, zodat 3/4 van elke ballon bedekt is met chocolade. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden, liefst buiten de koelkast. Doop de andere 4 ballonnen in de chocolade zodat 1/4 van elke ballon bedekt is met chocolade. Haal ze direct door de hagelslag. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden. Prik de ballonnen door en trek de ballonresten voorzichtig van de chocolade. Doe de verrassing in de grootste chocoladevorm en dek de opening af met de kleine vorm. Plak de helften met gesmolten chocolade aan elkaar. Maak van marsepein ogen, neus en mond en plak het met gesmolten chocolade op het gezicht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mandy zegt:
Demi zegt:
mirjam zegt:
De chocomassa al aflaten koelen en vooral zorgen dat alles wat je gebruikt of waar de ballon tegen aan kan komen dezelfde temperatuur heeft. Bij het minste geringste temp.verschil knapt hij.
Succes!
Nienke zegt:
Bij de laatste ballonnen is het wel gelukt.. we hebben er nog een doktershandschoen bij gedaan zodat je een hanekam kan maken!
groetjes
liset zegt:
Ik heb de chocolade met een kwastje over de ballon gesmeerd, dan knapt de ballon ook niet.
janice zegt:
Overigens weet ik uit ervaring dat chocolade nog 'vloeibaar' is wanneer het echt al wel helemaal afgekoeld is en kan ik me niet voorstellen dat de ballon dan ook nog knapt...
Niet te hard opblazen, beetje goede ballonnen gebruiken, goed geduld hebben met het laten afkoelen en evt. nog een tweede laagje eromheen doen zodat t een iets dikkere laag wordt en de chocolade iets steviger vast zit en dan gewoon nog een keer proberen...
ik durf het wel aan :D
alleen nog even ballonnen kopen ;)
Shiba zegt:
iris zegt:
Sanne zegt:
Ps. Natuurlijk een klein gaatje prikken bij het verwijderen van het water ;)
pindanootje zegt:
Groetjes Cindy ;)
Maya zegt:
Ik ben echt benieuwd hoe het jullie is gelukt, want bij mij knapten ze al voordat ze helemaal onder gedompeld waren. En ik had de chocola al laten afkoelen.
Maar ik ga nu dan nog maar even iets anders verzinnen voor morgen. En hopen dat het nog een beetje uit mijn haar gaat:p
demy zegt: