Recept
« Terug naar recepten
Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree
PT30M
Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree
Een heerlijk kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met opgewokte groenten en een surprise van aardappelpuree te bereiden
Kook aardappelen gaar in licht gezouten water.
Pureer, voeg het eitje toe en een beetje boter.
Porei in ringen snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin in fijne ringen snijden.
Paprika's in fijn slierten snijden.
Wok deze groenten goed gekruid met de sojascheuten aan in olijfolie .
Meng de puree met een deel van de groenten.
Vul de ingesmeerde uitsteekvorm met een deel van de wokgroenten vervolgens de gemengde puree erboven op en niet vergeten het tomaatje.
Zet deze een 10 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Marineer de kipreepjes met de hierboven vermelde kruiden.
Warm de olijfolie goed op en bak de gemarineerde kipblokjes zeer goed aan.
Serveer de groenten en kipreepjes op bord, pureesurprise erboven op, garneer af met verse oregano en balsamicodressing.
Pureer, voeg het eitje toe en een beetje boter.
Porei in ringen snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
Rode ajuin in fijne ringen snijden.
Paprika's in fijn slierten snijden.
Wok deze groenten goed gekruid met de sojascheuten aan in olijfolie .
Meng de puree met een deel van de groenten.
Vul de ingesmeerde uitsteekvorm met een deel van de wokgroenten vervolgens de gemengde puree erboven op en niet vergeten het tomaatje.
Zet deze een 10 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Marineer de kipreepjes met de hierboven vermelde kruiden.
Warm de olijfolie goed op en bak de gemarineerde kipblokjes zeer goed aan.
Serveer de groenten en kipreepjes op bord, pureesurprise erboven op, garneer af met verse oregano en balsamicodressing.