Recept
« Terug naar recepten
Aardappel- groentengerecht met kip en een eitje
PT30M
Aardappel- groentengerecht met kip en een eitje
Simpel en gemakkelijk te bereiden
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel- groentengerecht met kip en een eitje te bereiden
Bak de kipblokjes zeer goed aan gekruid met currypoeder.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten, pureren en naar smaak kruiden met peper en nootmuskaat een beetje olijfolie en melk toevoegen.
Groenten in fijne jullienne snijden deze opwokken in olijfolie gekruid met dragon, venkelzaad, basilicum en currypoeder.
Neem een beetje groenten en gebakken kipblokjes en voeg deze bij de puree, meng dit alles zeer goed.
Smeer de uitsteekvorm goed in met boter, zet in een vuurvaste schotel en vul deze met de puree.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een 10 tal min. Houd de opgewokte groenten warm.
Bak de twee eitjes in een beetje boter gekruid met peper en currypoeder.
Dresseer de groenten op bord, puree er boven op en als laatste het spiegelei.
Werk desnoods af met gehakte dragon en balsamicodressing.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten, pureren en naar smaak kruiden met peper en nootmuskaat een beetje olijfolie en melk toevoegen.
Groenten in fijne jullienne snijden deze opwokken in olijfolie gekruid met dragon, venkelzaad, basilicum en currypoeder.
Neem een beetje groenten en gebakken kipblokjes en voeg deze bij de puree, meng dit alles zeer goed.
Smeer de uitsteekvorm goed in met boter, zet in een vuurvaste schotel en vul deze met de puree.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een 10 tal min. Houd de opgewokte groenten warm.
Bak de twee eitjes in een beetje boter gekruid met peper en currypoeder.
Dresseer de groenten op bord, puree er boven op en als laatste het spiegelei.
Werk desnoods af met gehakte dragon en balsamicodressing.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Hilde Dumont zegt: