Recept
« Terug naar recepten
Chocoladebroodjes met banaan
PT10M
Chocoladebroodjes met banaan
Een heerlijk chocoladebroodjes met banaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Traktatie
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.vt4.be/goegebakken - Sofie Dumont
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladebroodjes met banaan te bereiden
Bereiding bananencompote:
Neem een kommetje en prak met een vork de banaan. Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.
Bereiding chocoladebroodjes:
Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade. Lepel wat bananencompote op de chocolade.
Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
Schik ze op de bakplaat.
Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
Neem een kommetje en prak met een vork de banaan. Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.
Bereiding chocoladebroodjes:
Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade. Lepel wat bananencompote op de chocolade.
Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
Schik ze op de bakplaat.
Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
judithkz zegt: