Recept
« Terug naar recepten
Chocolademeringues met aardbeien
PT30M
Chocolademeringues met aardbeien
Een heerlijk chocolademeringues met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademeringues met aardbeien te bereiden
Verwarm de oven voor op 140ºC. Doe de eiwitten in een kom, die je goed afgewassen en vetvrij gemaakt hebt en sla ze snel stijf met een handmixer. Voeg de suiker toe en ga nog 1 minuut door met stijfslaan. Meng de cacaopoeder goed door de eiwitten. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier 12 lepels van het eiwitmengsel op. Bak de meringues in 2 uur gaar. Wil je echt perfect knapperig, droog schuim, doe dan de oven uit en laat de meringues 12 uur in de oven afkoelen. Leg 1-2 meringues op een bord, schep 2 bolletjes vanille-ijs ernaast en leg de aardbeien ernaast, giet vervolgens wat van het aardbeiensap eroverheen.