KookJij

Chocolademeringues met aardbeien

Een heerlijk chocolademeringues met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademeringues met aardbeien te bereiden

Verwarm de oven voor op 140ºC. Doe de eiwitten in een kom, die je goed afgewassen en vetvrij gemaakt hebt en sla ze snel stijf met een handmixer. Voeg de suiker toe en ga nog 1 minuut door met stijfslaan. Meng de cacaopoeder goed door de eiwitten. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier 12 lepels van het eiwitmengsel op. Bak de meringues in 2 uur gaar. Wil je echt perfect knapperig, droog schuim, doe dan de oven uit en laat de meringues 12 uur in de oven afkoelen. Leg 1-2 meringues op een bord, schep 2 bolletjes vanille-ijs ernaast en leg de aardbeien ernaast, giet vervolgens wat van het aardbeiensap eroverheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst