Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse
PT30M
Chocolademousse
Een heerlijk chocolademousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeroen Meus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse te bereiden
Smelt de chocolade in de microgolfoven.
Klop de eigelen met de suiker tot een wit geheel.
Roer er de gesmolten chocolade onder.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het chocolademengsel.
Klop de room half stijf en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel.
Giet de mousse in de schaaltjes.
Zet 1 uur in de frigo.
Klop de eigelen met de suiker tot een wit geheel.
Roer er de gesmolten chocolade onder.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het chocolademengsel.
Klop de room half stijf en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel.
Giet de mousse in de schaaltjes.
Zet 1 uur in de frigo.