KookJij

Chocolademousse met nougatine en honing

Een heerlijk chocolademousse met nougatine en honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse met nougatine en honing te bereiden

U kunt de mousse ook met een spuitzak met een kartelspuitje opspuiten in een Champagneglas of in zelfgemaakte gembertuiles
Maak eerst de nougatine, door de suiker op laag vuur te koken totdat deze geheel gesmolten en goudbruin van kleur is. Meng dan de hazelnoten erdoor heen. (Pas op, de massa is zeer heet!). Bestrijk nu een schaal met de arachide-olie en schenk het noten/suikermengsel hier op uit. Laat dit afkoelen. De goed afgekoelde nougatine nu fijnmaken in de keukenmachine of fijnhakken. Bewaar dit droog tot gebruik. Klop de 2 dl. slagroom halfstijf samen met de honing. Roer dan de nougatine erdoor. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf en smelt dit in een kom in een heetwaterbad. Roer de gesmolten chocolade geleidelijk door de slagroom en meng dit voorzichtig en niet te lang door elkaar. Dek dit nu af met plasticfolie en laat dit in de koelkast ca. 20 minuten opstijven. Schep nu met een ijsschep of een lepel mooie bolletjes of eivormen op gekoelde borden. Garneren met slagroom, aardbeien en nougatine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst