Recept
« Terug naar recepten
Nogatine ijstaart met Irish Creamlikeur
PT20M
Nogatine ijstaart met Irish Creamlikeur
Voor deze overheerlijke ijstaart heb je geen ijsmachine nodig. Gemakkelijk te maken en goed voorbereiden als je veel gasten krijjgt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip Culinair 12/1989
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nogatine ijstaart met Irish Creamlikeur te bereiden
- Schuimpjes in grove stukken breken.
Slagroom stijfkloppen.
Springvorm bekleden met plastic folie.
Vanillevla, schuimpjes,gehakte hazelnoten, helft nougatinenootjes en likeur voorzichtig door elkaar scheppen. - Stijf geklopte slagroom er voorzichtig door spatelen. Alles in de met plastic folie beklede vorm schenken.
Afdekken met plastic folie. Minimaal een nacht invriezen.
Taart garneren met restant nogatinenootjes en chocolade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De eerste keer dat ik deze ijstaart maakte kon ik nergens mokkaschuim kopen. Ik heb toen wite schuimkoekjes genomen en er 2 zakjes espressopoeder erdoor gemengd. Was ook lekker.